KAKO POSTIĆI SAVRŠEN POSLOVNI IZGLED?


Postići savršeni poslovni izgled moguće je uz više faktora. Potrebno je imati smisao za odijevanje i kombinovannje kako boja tako i različitih odjevnih materijala. Želite li na sebe staviti više boja, morate paziti kako ne bi postignuli suprotan efekt od onog kojem ste se nadali.
Najsigurnija opcija kada su boje u pitanju su sve nijanse sive u paru sa bijelom i crnom. Neki će reći klasično i možda dosadno, ali činjenica je kako su neutralne boje najbolje za skoro sve poslovne prilike.
Upravo pomoću njih ostavljate utisak ozbiljne i modno osvještene osobe koja zna kako se obućiu određenom trenutku. Sako, košulja i pantalone postali su na neki način zaštitini znak poslovnog izgleda.
Međutim osim njih moguće je određeni look postići korištenjem odjeće kao što su tunika, i haljina. Haljina u kombinaciji s lijepim čarapama i štiklama postići se izgled kakvom ste se nadali. Na sebi možete imati salonke ili čak i čizme na petu.
Sve zavisi o tome za što se tačno dotjerujete. Ako radite u firmi gdje nije određen dress code i gdje imate malo veću slobodu, možete više toga.

 Torbu nemojte zaboraviti, a uz poslovni izgled najbolje će odgovarati malo veća torba u koju možete složiti i dokumente.
Želite li biti praktični slobodno odaberite poslovnu torbu, ili laptop torbu koja u sebi ima dovoljno pretinaca gdje možete posložiti više toga.










Primjedbe

Popularni postovi