NAJBOLJI PARFEMI ZA ŽENE


1 Chanel No.5

 Prvi put je 1921. Coco Chanel napravila ovu nezaboravnu mirisnu notu, ubacujući malo vanile, ruže i jasmina, jer je i sama tragala za „mirisom žene“. Vrijeme je pokazalo da je ova mirisna nota ostala pojam onoga što bi svaka žena željela da svojim parfemom postigne.

2 Poison Christian Dior

 Veoma začinjen, Poison je dizajniran sa dosta korijandera i tuberose (neobičan miris, za parfeme se koristi esencijalno ulje iz cveta, koji najviše podseća na ljiljan u zavisnosti od kombinacije on više ili manje dominira.) Poison je parfem koji nema direktnog konkurenta na tržištu, a žene ga ili vole ili im je veoma neprijatan. Nastao je 1985. i veoma je ekstravagantan, baš kao što su to rane osamdesete bile.

3 L’ Air du temps – Nina Ricci

 Ovo je tipična ženska nota, rafinirana i nežna, a riječ je o prvom, takozvanom debitantskom parfemu Nine Ricci iz 1948. koji je još uvek veoma popularan. Spoj gardenije, mošusa, ruže i sandalovine čini ovaj miris jednim od najčistijih ikada napravljenih.

4 Classique – Jean Paul Gaultier

 Čuven po bočici u obliku korseta i senzualnom mirisu Classique je označio početak jednog novog trenda u proizvodnji parfema za žene, a nova logika mogla bi da nosi naziv „vrcavost u stavu“. Miks ruže, kruške, orhideje i cveta narandže i danas se smatra najboljim oružjem kada je u pitanju zavođenje.

5 Coco Mademoiselle – Chanel

 Nastao tek 2001. osvežava ovu listu, na kojoj se mahom nalaze prilično stare mirisne note. Svetao i elegantan, napravljen je kao vid posvete na samu Chanel, a trenutno je jedan od najprodavanijih parfema na svetu.

6 Euphoria Calvin Klein

 Teško je odabrati samo jednu Calvin Klein mirisnu notu, ali među mnogim Euphoria se zaista izdvaja. Moderan je i veoma zavodljiv zahvaljujući crnoj orhideji, mahagoniju, ljubičici i naravno ćilibaru.


Primjedbe

Popularni postovi